Info

  • Despre noi

    Compania de turism "Aerlux", a fost infiintata in 2007. Astazi activeaza cu succes 3 oficii, doua la Chisinau si unul in or. Calaras. "AerLux" ofera clientilor sai o gama larga de beneficii si un nivel inalt de servicii. La Noi puteti obtine informatii de la consultantii nostri profesionisti cu experienta in selectarea serviciilor turistice necesare. Dezvoltarea nu este posibila fara o permanenta miscare inainte. Angajatii nostri isi perfectioneaza abilitatile profesionale participind la seminare de instruire. Ne straduim sa fim tot mai buni cu fiecare zi.
    Activitatea noastra este indreptata spre deservirea organizatiilor si persoanelor fizice. Noi avem grija ca Dvs. sa economisiti bani si timp, deci va oferim:
       1. Posibilitatea de selectare a serviciilor si posibilitatea de achitare pe site-ul nostru.
       2. Consultari gratuite la birou sau la telefon, pret si cea mai buna ruta.
       3. Rezervarea gratuita a meniului special in timpul zborului.
       4. Comanda servicii VIP la aeroport.
       5. Achitarea pentru servicii in orice mod: numerar, transfer sau cardur bancar.
       6. Deservirea organizatiilor in baza de contract.

    Beneficiile clientilor corporativi:
        * Informatii si consultatie in cautarea rutelor;
        * Alegere celui mai comod si convenabil zbor;
        * Prelucrarea cererilor;
        * Manager personal;
        * Informatii, oferte de sezon si oferte speciale de la companii;
        * Oferim preturi corporative, in functie de volumul de comenzi si conditiile de cooperare;
        * Orice forma de plata;
  • INTREBARI FRECVENTE

    • Ce documente sunt necesare pentru a pleca in strainatate?

      Orice persoana care doreste sa calatoreasca in strainatate are nevoie de un pasaport. Copiii sub 18 ani, pentru a calatori in strainatate, de asemenea, au nevoie de un pasaport, iar parintii sa poarte cu ei adeverinta de nastere. Daca un copil se deplaseaza in strainatate fara parinti pentru o perioada scurta, de exemplu, cu bunica, o astfel de autorizare trebuie sa fie de la un parinte pentru persoana adulta insotitoare.
    • Cum sa procuri un tur?

      Dupa ce turul este ales, noi incheiem un contract cu clientul. Mai mult decit atit, la momentul incheierii contractului nu este obligatoriu ca turistul sa detina un pasaport, convine si pasaportul intern. Daca nu vorbim despre o tara care necesita viza, atunci pasaportul este de dorit sa apara la turist cu o saptamina inainte de calatorie. In cazul in care tara necesita viza, totul depinde de termenul limita la depunerea documentelor pentru viza, dar in mediu, nu mai tirziu de doua saptamini inainte de plecare.
      Un moment important. Semnarea unui contract cu noi, inca nu inseamna ca turul este exact rezervat pe numele turistului. Dupa semnarea contractului, noi trimitem o cerere catre partea gazda pentru o data si hotel anumit, cu datele clientului, si in maxim doua sau trei zile - de obicei, este nevoie de citeva ore –noi primim de la partea gazda confirmarea, despre ce imediat informam clientul nostru. Numai dupa aceasta, putem fi siguri ca turistul calatoreste in directia selectata, la timpul indicat si la hotelul ales. Pot fi situatii cind rezervarea poate sa nu fie confirmata. In acest caz, noi, impreuna cu clientul cautam o alta varianta.
      La incheierea contractului se achita un avans, de obicei 50% din valoarea contractului, suma ramasa se achita la primirea confirmarii de la operatorul de turism, in functie de intelegerea cu managerul, dar nu mai tirziu de o saptamina si jumatate inainte de plecare. Achitarea turului este posibila in oficiul nostru in numerar si prin intermediul cardului bancar la terminal,sau prin transfer bancar.
      Cu doua zile inainte de plecare oferim turistilor urmatoarele documente: un voucher pentru cazare la hotel, bilete electronice de avion, asigurare medicala pentru fiecare participant al turului si o nota despre tara.
    • Despre asigurarea medicala

      Asigurarea medicala este inclusa automat in fiecare tur, si costul sau este inclus in pretul turului. Suma de acoperire depinde de directie - de exemplu, pentru Turcia si Egipt state care nu solicita viza este de 15.000 de dolari. Acest lucru inseamna ca in limita aceastei sume de acoperire turistul are dreptul sa beneficieze de servicii medicale in tara concreta, cu conditia producerii unui caz de asigurare. Daca este necesar, turistul poate mari atit suma de acoperire pentru asigurare cit si gama de servicii. Cea din urma poate fi interesanta in special pentru turistii cu boli cronice.
      Pentru sportivi si aventurieri care calatoresc in strainatate pentru un mod activ de odihna, ceea ce presupune o posibila ranire, exista o asigurare medicala speciala. Deci unui astfel de turist, care a suferit in urma practicarii sporturilor cu risc de traumare, dar care detine o asigurare medicala standard,ii poate fi refuzata ingrijirea medicala gratuita.
      Turistii peste 65 de ani care calatoresc in strainatate trebuie sa fie asigurati cu o asigurare speciala - pentru Europa este o conditie obligatorie.
      De asemenea, la dorinta, turistul poate fi asigurat impotriva imposibilitatii de a efectua calatoria. Turistului i se retituie pretul turului daca este produs unul (sau mai multe) dintre urmatoarele cazuri:
      · Moartea turistului sau a unei rude apropiate
      · Spitalizare urgenta, confirmata documental de institutia medicala
      · Citatie in judecata
      · Inrolarea in armata
      · Refuz in eliberarea vizei

      Ultimul caz de asigurare este destul de actual atunci cind se procura o calatorie intr-o tara care solicita viza. Nu sunt considerate cazuri de asigurare orice alte situatii in care turistul nu poate sau nu doreste saefectueze calatoria.
    • Ce va fi daca din careva motive eu vreau sa renunt la tur?

      Pentru fiecare tur exista conditii in care este posibila anularea rezervarii. Daca turul – nu este unul de Sarbatori (de exemplu, de Craciun), acesta poate fi anulat fara penalitati cu trei saptamini inainte de plecare. Asa cum un operator de turism are propriile responsabilitati si acorduri cu hotele, companii aeriene si alte parti participante in formarea turului, daca clientul doreste sa anuleze calatoria in mai putin de trei saptamini inainte de plecare, va trebui sa achite penalitatea. Marimea penalitatii poate fi precizata cu managerul la semnarea contractului. El depinde de operatorul de turism, directia si timpul ramas pina la plecare, si poate ajunge pina la 100% din costul turului. Pentru turul de Revelion, de exemplu, penalitatile intra in vigoare deja cu doua luni inainte de calatorie.
      De aceea, noi sfatuim clientilor nostri procurarea asigurarii impotriva incapacitatii de a efectua calatoria, mai ales daca este vorba despre o calatorie intr-o tara care solicita viza.
      Este posibila situatia cind clientul doreste sa renunte la tur din cauza dezastrelor naturale si tulburarilor civile care se intimpla in tara. In acest caz, agentia si operatorul de turism se bazeaza pe pozitia Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova. In cazul unui posibil pericol pentru cetatenii Republicii Moldova, legat de vizitarea unui stat, Ministerul Afacerilor Externe emite un decret care interzice comercializarea produselor turistice in aceasta directie. In acest caz banii sunt returnati clientului in intregime. Dar nu confundati cu situatia in care Ministerul publica o scrisoare de recomandare pentru cetateni sa nu viziteze o tara sau alta. In acest caz, daca clientul doreste sa renunte la tur, lui i se aplica penalitatile descrise mai sus.
    • Ce este viza?

      Viza - este marcajul consulatului sau a altui organ autorizat in pasaportul persoanei care doreste sa viziteze o tara straina. De fapt, acesta este o autorizare pentru intrarea pe teritoriul unui anumit stat, iesirea din acest teritoriu sau tranzit prin el.
      Vizele sunt de diferite tipuri: singulare - cu perioada de sedere limitata de turul procurat, singulare – cu perioada de sedere care nu depind de un anumit tur, de exemplu, pentru o luna, cu intrare dubla pentru o perioada anume si multipla, de obicei pentru sase luni. Remarcam faptul ca turistul nu poate influenta ce tip de viza va primi atunci cind se inregistreaza la un anumit tur - aceasta se decide de catre consulat. Este alta intrebare - atunci cind clientul doreste un tip anumit de viza pentru a calatori intr-o anumita tara, fara sa procure un tur.
    • Cum se solicita o viza?

       Toate tarile care cer viza, adica tarile, care, pentru a putea fi vizitate este necesar de o viza, conditional se impart in doua categorii: tarile cu procedura standard de acordare a vizelor si tarile cu procedura simplificata de acordare a vizelor.
      Cele mai populare tari, in care pentru a calatori, turistii au nevoie de o viza standard - sunt Statele Unite si China. Pasaportul cetateanului Republicii Moldova cu date biometrice permite vizitarea oricarui stat participant la Acordul Schengen - majoritatea tarilor europene. Solicitarea vizei pentru a calatori in SUA si Marea Britanie este cea mai dificila - este nevoie de un interviu personal la consulat.
      Pentru solicitarea unei vize standard de la turist se cere:
      · Pasaportul intern
      · Pasaport
      · Formular (care din cauza complexitatii mai bine sa fie completat in biroul nostru)
      · Poze (cantitatea si marimea variaza in functie de tara)
      · Certificat de angajare si a marimii salariului de la locul de munca, cu confirmarea obligatorie ca in timpul calatoriei locul de munca a turistului va fi salvat
      · Document ce atesta situatia financiara a turistului
      In calitate de document, care sa ateste situatia financiara, poate fi extrasul de cont sau scrisoarea de garantie de la sponsor (un document, in care este indicata persoana care preia cheltuielile de sedere a turistului in strainatate). La momentul de fata exista urmatorul standard: pentru o zi de sedere un turist are nevoie de cel putin 55 dolari sau 50 de euro. Examinarea unei cereri de viza la ambasada dureaza de la trei-patru zile pina la doua saptamini.
      Printre tarile cu procedura simplificata de acordare a vizei cele mai populare sunt Cipru si Emiratele Arabe Unite. Pentru procedura simplifica de acordare a vizei de la client este necesar pasaportul intern, pasaportul, formularul completat si o fotografie. Examinarea unei cereri de viza cu procedura simplificata de acordare dureaza de la trei la zece zile.
    • Sunt tari, pentru care nu este necesara viza?

      Sunt tari in care pentru a calatori, nu este nevoie viza - sau viza se acorda la intrarea in tara, pentru o perioada de la 30 pina la 90 de zile. Cele mai populare destinatii dintre acestea sunt Bulgaria, Turcia, Egipt (cu exceptia femeilor sub 35 de ani, ele au nevoie de o viza pina la intrarea in tara), Vietnam, Tunisia, Republica Dominicana ( cu viza pentru SUA, Canada si UE).

      Amarul de la refuzul unei vize in Republica Moldova este incomparabil cu „efectul” de la refuzul pentru intrare la frontiera UE.

      1. Verificati LISTA TARILOR EUROPENE, in care puteti calatori fara viza. Moldovenii care detin pasapoarte biometrice pot calatori fara viza (din 04.28.2014) pentru o perioada scurta de timp (90 de zile de sedere timp de 6 luni):
      Belgia, Italia, Danemarca, Franta, Portugalia, Suedia, Germania, Spania, Finlanda, Luxemburg, Grecia, Islanda, Olanda, Austria, Norvegia, Republica Ceha, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Elvetia, Liechtenstein, Bulgaria, Cipru, Romania, Croatia.
      2. Cetatenii Republicii Moldova care doresc sa calatoreasca in Irlanda sau Marea Britanie, in continuare,au nevoie sa primeasca viza pentru aceste doua state membre UE.
      3. Sa aveti un scop clar al vizitei (calatorie de afaceri, turism, vizita la prieteni sau rude, studii pina la 90 de zile) si sa fiti gata la prima solicitare a politistului de frontiera sa comunicati scopul deplasarii, unde va deplasati, durata aproximativa de sedere;
      4. Sa aveti urmatoarele documentele care confirma scopul calatoriei care ar putea fi solicitate de politistul de frontiera: biletul de avion tur-retur; rezervarea la hotel, copia actului de identitate al persoanei care va invitata si telefonul de contact al acestuia/datele de contact ale institutiei care va invita (De dorit sa aveti o invitatie), asigurare medicala, carte verde (in cazul ca va deplasati cu automobilul);
      5. Sa aveti Pasaportul biometric valabil cel putin sase luni;
      6. Calatoria fara viza nu este posibila daca detineti un pasaport simplu;
      7. Termenul legal oferit pentru aflarea in UE fara viza este de 90 de zile timp de 6 luni;
      8. Depasirea termenului legal de aflare pe teritoriul UE, va genera aplicarea amenzii de pina la 3 mii de euro sau a interdictiei de intrare în Spatiul Schengen pe o perioada de pina la 5 ani;
      9. Sa fiti pregatit sa faceti dovada (Politiei de frontiera) detinerii surselor de intretinere necesare pentru intrarea in UE;
      10. Calatoria fara vize in statele indicate mai sus NU VA OFERA dreptul la: MUNCA, MIGRARE, REINTREGIREA FAMILIEI, STUDII(sejur mai mult de 90 de zile). Pentru a munci, migra sau studia, este necesar sa obtineti viza de lung sejur–tip de viza D (viza nationala).
    • Pot intra in spatiul Schengen de mai multe ori in perioada acestor 90 de zile in decursul fiecarei jumatati de an(180 zile)?

      Da. Insa va fi nevoie sa calculati cu exactitate durata sederii, astfel incit intreaga perioada sa nu depaseasca 90 de zile in perioada fiecaror 180 de zile (jumatati de an).
      Durata sederii autorizate in spatiul Schengen poate fi calculata cu ajutorul "calculatorului" accesind urmatorul link:
      http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/index_en.htm
      Instructiuni de utilizare pentru acest calculator pot fi gasite la urmatorul link:
      http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/docs/short_stay_schengen_calculator_user_manual_en.pdf
        Cu ajutorul Calculatorului („planning” mode) - in baza datilor anterioare de intrare/iesire a calatorului in/din spatiul Schengen – pute fi obtinuta informatia cu privire la perioada maxima admisibila de sedere a calatorului, care se calculeaza din acel moment in care este planificata urmatoarea sa intrare in spatiul Schengen.
    • Liberalizarea regimului de vize se va aplica pentru toate tipurile de pasapoarte?

       Liberalizarea regimului de vize va aplica pentru toate tipurile de pasapoarte biometrice. Detinatorii pasapoartelor diplomatice si pasapoartelor biometrice de serviciu, pot circula fara vize in conformitate cu prevederile Acordului bilateral dintre Republica Moldova si UE privind facilitarea regimului de vize.
    • Pentru care state membre se aplica regimul liberalizat de vize?

      Regimul liberalizat de vize se aplica pentru statele membre UE, cu exceptia Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei.
      Statele membre ale UE care se vor aplica regimul liberalizat de vize sint:
         - Statele membre UE ce fac parte din spatiul Schengen: Portugalia, Spania, Franta, Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Italia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Austria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Republica Ceha, Letonia, Lituania, Estonia si Malta.
         - Statele membre ale UE, care nu detin statutul deplin de stat membru Schengen (cele care sint parte componenta a spatiului Schengen fara granite interne): la moment: Cipru, Croatia, Romania si Bulgaria.
      Regimul liberalizat de vize este valabil si pentru statele asociate ale spatiului Schengen (state din afara UE): Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.
    • Regimul liberalizat de vize permite intrarea in spatiul Schengen in orice conditii?

      Regimul liberalizat de viza nu garanteaza dreptul neconditionat de intrare si de scurta sedere.
      Eliminarea vizelor nu afecteaza celelalte conditii care trebuiesc indeplinite pentru intrarea in spatiul Schengen cu scop de scurta durata. Statele membre sint in drept sa refuze permiterea intrarii si a sederii pe teritoriul sau daca una sau mai multe dintre aceste conditii de intrare nu sunt indeplinite.
      Pentru sederi care nu depasesc 90 de zile intr-o perioada de 180 de zile, conditiile de intrare sint urmatoarele:
      1. detinerea unui document de calatorie valabil sau a documentelor care ar permite traversarea autorizata a frontierei;
      2. justificarea scopului calatoriei si detinerea mijloacelor suficiente de subzistenta atit pentru perioada sederii cit si pentru intoarcere;
      3. pe numele lor nu au fost introduse alerte in Sistemul Informational Schengen in scopul refuzarii intrarii;
      4. resortisantul nu trebuie sa reprezinte un pericol pentru ordinea publica, securitatea interna si sanatatea publica sau pentru relatiile internaționale ale fiecarui stat membru, in mod special sa nu existe in bazele de date nationale ale statelor membre o inregistrare in acest sens.
    • REFUZUL intrarii

      In cazul in care una dintre conditiile mentionate nu este indeplinita si intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzata, resortisantul tarii terte va primi o decizie in forma scrisa pe un formular tip, care va contine motivele exacte pentru care sa refuzata intrarea. Decizia va fi inminata resortisantului contra semnatura.
        Persoanele carora li s-a interzis intrarea au dreptul sa formuleze o cale de atac, care se va face in concordanta cu normele nationale ale statului membru vizat. Persoanei i se va inmina o informatie detaliata privind termenii, institutia competenta unde urmeaza a fi exercitata calea de atac. Examinarea caii de atac nu va atrage dupa sine suspendarea deciziei de interdictie a intrarii.
       Informatii suplimentare privind regimul de trecere a frontierelor (Codul Frontierelor Schengen) puteti gasi in Regulamentul Consiliului 562/2006:
      http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:105:0001:0032:EN:PDF
    • Ce acte urmeaza a fi prezentate la granita?

      In afara de pasaportul biometric la granita mai pot fi solicitate urmatoarele acte:
      -biletul la avion (tur retur) in cazul de jonctiuni;
      -dovezide finantare(de exemplu: bani ches, cecuri de calatorie, carti personale de credit, burse precum si scrisori de garantie si invitatie);
      -dovezi privind cazarea;
      -scrisoarea de invitatie in cazul calatoriilor cu scop de vizita si participare la conferinte;
      -confirmari de la institutiile de invatamint in cazul vizitelor de studii;
      -datele de contact ale persoanei gazda;
      -se recomanda detinerea asigurarii medicale.
    • De citi bani voi avea nevoie pentru a putea calatori in spatiul Schengen?

      Conform articolulului 5 (3) din Codul Frontierelor Schengen:
      "Mijloacele de subzistenta vor fi apreciate in functie de durata si scopul sederii si de media preturilor pentru cazare si masa din statul (statele) membru (membre), inmultita cu numarul de zile al sederii"
      Se verifica faptul daca persoana detine mijloace suficiente de subzistenta atit pentru perioada si scopul sederii cit si pentru intoarcerea in tara de origine sau tranzitul spre un stat tert in care intrarea ii va fi permisa cu siguranta, sau este in postura da e a obtine legal asemenea mijloace.
      La stabilirea valorilor de referinta se va tine cont de preturile medii pentru fiecare stat vizat.
      Evaluarea suficientei mijloacelor de subzistenta poate face pe baza numerarului, cecurilor de calatorie si cartilor de credit aflate in posesia cetatenilor statelor terte, acordurilor privind oferirea burselor, scrisorilor de garantie si invitatie din partea gazdelor, asa cum sunt definite de legislatia nationala.
       In cazul in care cetatenii statelor terte vor locui la o persoana gazda, aceast lucru poate servi drept o dovada a unor mijloace suficiente de subzistenta.
       Valabilitatea cartii de credit se verifica contactind compania emitenta sau prin utilizarea altor modalitati disponibile la punctul de trecere a frontierei (de exemplu: casele de schimb valutar).
    • Cum se verifica valabilitatea scrisorii de invitatie?

      Valabilitatea scrisorii de invitatie poate fi verificat prin contactarea persoanei gazda sau prin intermediul organelor teritoriale de control conform resedintei gazdei.
    • Este nevoie de asigurare medicala la intrarea in spatiul Schengen?

      Detinerea unei asigurari medicale nu este obligatorie pentru resortisantii tarilor terte ce beneficiaza de regimul liberalizat de vize. Cu toate acestea se recomanda incheierea unei asigurari medicale pentru spatiul Schengen.
    • Este obligatoriu detinerea unui bilet de intoarcere inca inainte de parasirea teritoriului Republicii Moldova?

      In cazul calatoriilor cu avionul, trenul sau cu autobuzul se recomanda achizitionarea unui bilet de retur. Acest lucru nu este insa obligatoriu.
    • Este nevoie de viza,in cazul in care intentionez sa lucrez in spatiul Schengen pentru o durata mai scurta de 3 luni?

      Execercitarea unei activitati cu caracter lucrativ. In majoritatea statelor membre ale UE este interzis exercitarea unei activitati cu caracter lucrativ fara a fi in posesia unei vize sau a unei permisiuni de lucru, chiar daca este vorba de o perioada mai scurta de 3 luni.
      Informatii detaliate puteti gasi la adresa:
      http://ec.europa.eu/home-affairs/doc_centre/borders/docs/notification_visa_539_2001_en.pdf
    • In cazul in care intentionez sa vizitez un prieten sau o ruda in spatiul Schengen, va trebui sa ofer la granita informatii concrete despre persoana gazda?

      Este posibil sa vi se solicite informatii referitoare la persoana gazda. Se recomanda sa aveti adresa si numarul de telefon al persoanei gazda.
    • Va fi nevoie sa solicit viza in cazul calatoriilor de scurta durata, calatoriilor in scop de afaceri, participarilor la intilniri, la cursuri de perfectionare si expozitii?

      Nu.
    • Va fi nevoie sa detin o viza de studii in cazul in care intentionez sa intru in spatiul Schengen pentru o perioada scurta de timp cu scopul de a studia?

      Viza de studii este necesara in cazul in care perioada planificata de studii depaseste 90 zile in jumatate de an. Reglementarile in acest sens se orienteaza dupa regulile nationale ale fiecarui stat. De aceea se recomanda sa consultati, inainte de inceperea studiilor,ambasadele/consulatele statelor in care intentionati sa studiati.
    • In conditiile regimului liberalizat de vize vor exista careva restrictii privind circulatia dint-un stat Schengen in altul?

      Intre statele Schengen nu exista control la frontierile interne. Exista control doar la frontierile statelor Schengen cu Cipru, Croatia, Bulgaria si Romania.
      Cetatenii moldoveni sint obligati sa detina permanent asupra sa pasaportul pe intreaga perioada de sedere, dat fiind faptul ca reglementarile nationale din statele membre ale spatiului Schengen permit efectuarea controalelor ad-hoc.
    • Ce se poate intimpla in cazul in care am depesit perioada de 90 de zile (fara a fi in posesia unui permis sau a unei vize pentru sederi de lunga durata) sau desfasor o activitate lucrativa fara a avea permis de munca?

      Sederea cetateanului moldovean care va depasi perioada de 90 de zile in spatiul Schengen (fara a fi in posesia unui permis de sedere sau a unei vize ((nationale)) pentru sederi de lunga durata -tip D), va fi considerata ilegala fapt ce va duce la interdictia intrarii in spatiul Schengen.
      Desfasurea unei activitati lucrative in spatiului Schengen fara a fi in posesia unui permis de munca este la fel ilegala, (chiar daca perioada de 90 de zile nu va fi depasita) si poate atrage dupa sine interdictia de intrare in spatiul Schengen.

      Cetăţenii Republicii Moldova pot intra fară viza pe teritoriul urmatoarelor tari:

      Armenia
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Albania
      90 de zile (timp de 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Andorra
      Pasaport simplu sau biometric
       
      Antigua si Barbuda
      Pasaport simplu sau biometric
       
      Austria
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Azerbaidjan
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Bahamas
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Barbados
      28 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Belarus
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Belgia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Bulgaria
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Cehia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Cipru
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Croatia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Chile
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari) Pasaport simplu sau biometric
       
      Danemarca
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Dominica
      Pasaport simplu sau biometric
       
      Ecuador
      90 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Elvetia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Estonia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Fiji
      120 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Finlanda
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Franta
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Teritoriile/Departamentele Franceze de Peste Mari Guyana Francezs, Martinica, Guadelupa, Réunion, Saint-Martin, Saint-Barthélemy si Saint-Pierre-si-Michelon, Polinezia franceza, Noua-Caledonie, Wallis si Futuna)
      90 de zile (pentru o perioada de 180 de zile; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
       
       
      Germania
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Grecia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Grenada
      Pasaport simplu sau biometric
       
      Georgia
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare)
       
      Islanda
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Haiti
      90 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Insulele Cook
      31 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Italia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
       Izrael
      90 de zile in decursul a 6 luni/180 de zile de la data primei intrari in tara. Detinerea pasaportului biometric este obligatorie. Statul Israel isi rezerva dreptul de a nu permite intrarea in tara a persoanelor indezirabile sau de a scurta sederea lor pe teritoriul israelian. Cetatenii Republicii Moldova care intentioneaza sa calatoreasca in aceasta tara urmeaza sa se asigure ca vor putea demonstra, la cererea politiei de frontiera din Israel, faptul ca dispun de cazare (hotel/ospetie la cetatenii israelieni) si bilet de avion de intoarcere in Republica Moldova.
       
       Kazahstan
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare. Cu conditia inregistrarii la organele migrationale locale in termen de 3 zile lucratoare) Pasaport simplu sau biometric
       
       Kirgizstan
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Letonia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Lituania
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Liechtenstein
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Luxemburg
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Norvegia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Namibia
      Pasaport simplu sau biometric
       
      Malaezia
      30 de  de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Micronezia
      Pasaport simplu sau biometric
       
      Malta
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Macao
      90 de zile (timp de 6 luni) Pasaport simplu sau biometric
       
      Monaco
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Muntenegru
      90 de zile (timp de 6 luni de la prima intrare) Pasaport biometric
       
      Olanda
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Caraibele Olandeze:       Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, St. Eustache si Saba
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
       
       
      Niue
      30 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Polonia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Romania
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Rusia
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare cu conditia inregistrarii la organele migrationale locale in termen de 7 zile lucratoare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Samoa
      60  de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      San Marino
      30 de zile (de la prima intrare, cu conditia detinerii vizei italiene si intrarii de pe teritoriul Italiei)
       
      Seychelles
      (nelimitata)  Pasaport simplu sau biometric
       
      Slovacia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Slovenia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Spania
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Suedia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Sfintul Vincentiu si Grenadinele
      30 de zile (de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Tadjikistan
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Turcia
      90 de zile in decurs de 6 luni de la data primei intrari  (Pasaport simplu sau biometric)
       
      Tunisia
      90 de zile in decurs de 6 luni de la data primei intrari  (Pasaport simplu sau biometric)
       
      Ucraina
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Ungaria
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
      Uzbekistan
      90 de zile (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare) Pasaport simplu sau biometric
       
      Peru
      180 de zile (Pasaport simplu sau biometric)
       
      Portugalia
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       
       Panama
      Pasaport simplu sau biometric
       
       Vatican
      90 de zile (timp de 6 luni din ziua primei intrari; detinerea pasaportului biometric este obligatorie)
       

       

      (sursa www.viza.md)

    • In functie de anotimp, unde este mai bine de odihnit?

      In turism, exista o anumita sezonalitate. In Republica Moldova, avind in vedere tendinta moldovenilor de a lega calatoriile turistice, in primul rind, cu vacanta de plaja, este sezonul de vara si de iarna.
      Sezonul de vara, care incepe la sfirsitul lunii aprilie si dureaza pina la sfirsitul lunii octombrie, este caracterizat, in general, de odihna la Marea Mediterana. Acestea sunt Turcia, Grecia, Spania, Franta, Italia, Croatia, Israel, Tunisia si Cipru.
      Sezonul de iarna - este practic, odihna cea mai populara in urmatoarele tari:Dubai, Bulgaria, Romania.
      Egipt si Dubai sunt directii, care au cerere practic tot anul. Este logic sa vorbim despre unele tari mai detaliat.

      Turcia

      Turcia - una dintre cele mai populare tari pentru odihna in rindul turistilor moldoveni. Acest lucru este favorizat de vacanta minunata pe plaja, vreme calda si insorita, infrastructura dezvoltata de hoteluri, mese "All Inclusive" si preturi joase pentru tururi. Da si pentru odihna cu copii in strainatate la asa un pret, mai bun loc nu poate fi gasit.
      Sezonul de baza pentru odihna in Turcia incepe in mai si se termina la mijlocul lunii octombrie. Iulie-august – lunile cu cea mai mare cerere pentru statiunile turcesti. Dar aceasta inseamna hoteluri pline, autobuze pline, dificultati in gasirea unui sezlong liber pe plaja, preturi ridicate, plus ca e cea mai calda perioda a anului in Turcia - temperatura poate ajunge pina la 50 de grade. De aceea, noi recomandam clientilor nostri sa acorde atentie la posibilitatea de a se odihni in mai-iunie si septembrie-octombrie.

      Thailanda

      Thailanda, atrage in primul rind cu vacanta de plaja, excursii exotice si preturi joase pentru tururi. In prezent, in Thailanda din Chisinau nu exista zboruri directe. Cea mai populara perioada este toamna-iarna. Primavara si vara in Thailanda este ceva mai cald si mai ploios, dar in acest timp al anului si excursiile si serviciile in Thailanda sunt mai ieftine. De aceea, noi nu vedem nimic iesit din comun pentru o excursie in Thailanda, de exemplu, in timpul verii.

      Egipt

      Printre cele mai populare pentru odihna la turistii nostri sunt perioadele din aprilie pina la inceputul lunii iunie si din septembrie pina la a doua jumatate a lunii noiembrie. Vara acolo este foarte cald, iar iarna poate fi rece si vint. Pe de alta parte, daca sa privim calatoria in Egipt, in primul rind, ca familiarizarea cu atractiile turistice, iarna este destul de potrivita - la excursii vor fi mai putine persoane, precum si o excursie in desert va fi cu mult mai placuta la +20 decit la +50 de grade. In plus ca tururile in acesta perioada a anului vor fi cu mult mai ieftine.
    • Ce este "Totul Inclus"?

      "Totul Inclus" (All Inclusive) –sunt bauturile si masa inclusa in costul turului la locul de destinatie. Aceasta optiune este standard in primul rind, pentru Turcia, Egipt si Bulgaria. Tipurile de mincare variaza semnificativ in dependenta de cite stele are hotelul.
      Apropo, la aproximativ acelasi cost al turului in Turcia si Spania (Grecia, Cipru, etc.), in final, primul va costa considerabil mai ieftin, anume,multumita optiunii "Totul Inclus".
    • De ce depinde numarul de stele la hotele?

      Numarul de stele pentru hotel este determinat de infrastructura si teritoriul hotelului, animatia, prezenta plajei, calitatea camerei si de nivelul de masa si este un concept destul de conditional. Des hotelele de cinci stele, de fapt, nu se pot lauda cu servicii de calitate demne de acest nivel, in acelasi timp, sunt hotele de trei stele minunate, care sunt la fel de bune ca si cele de patru stele, etc ..
      De aceea, noi recomandam, la alegerea unui hotel, sa va bazati in primul rind pe profesionalismul managerului, care, sau ca a fost el insusi in tara data, sau se bazeaza pe experienta clientilor.
  • De ce AERLUX

    • Cel mai mic pret direct de la operator garantat

      Utilizarea celor mai noi tehnologii in domeniul vinzarii produselor turistice permite reducerea numarului de intermediari si de a oferi clientilor nostri cele mai competitive preturi direct de la cei mai mari operatori. Acest lucru va permite sa economisiti in timp si bani. Noi nu avem nevoie sa adaugam costuri suplimentare, veniturile noastre sunt constituite dintr-un comision minim oferit de operator.
    • Fara taxe si plati ascunse

      Compania AERLUX ofera preturi simple si transparente pentru servicile oferite. Prețul indicat pe site este unul final si nu va astepta "surprize neplacute" la achitare. Uitati de plati suplimentare aparute de „nustiu unde”.
    • Cea mai larga gama de oferte si servicii pe piata

      AERLUX ofera cea mai larga gama de servicii
    • Experienta de multi ani intr-o activitate de succes

      AERLUX este un membru a celor mai importante asociatii IATA, ANAT. Experienta de multi a unei activitati de succes pe piata permite companiei sa ofere un nivel inalt de colaborare profesionala si flexibilitate a preturilor cu partenerii nostri.
    • Posibilitate securizata de achitare online

      AERLUX ii pasa de securitatea achitarii folosind carduri bancare si va ofera posibilitatea de a conecta cardul Dvs. la tehnologia 3D-Secure ca sa faceti plati online intr-un mod sigur pentru orice carduri emise de banca VISA sau MasterCard. Aceasta tehnologie avansata elaborata de sistemele internationale de plati, va permite sa va protejati de eventualele consecinte negative compromitind datele de pe cardul Dvs. in reteaua Internet. Achitarea cu cardul bancar: De ce pierdeti timpul pretios pe calatoriile spre biroul agentiei de turism? Achitarea platii pentru un tur poate fi efectuata direct pe site-ul www.aerlux.md. Achitarea se face prin intermediul unui portal securizat. Nimeni inafara de banca nu are acces la datele cardului Dvs. Procesarea electronica a documentelor: Contractul se face direct pe site. Dupa confirmarea rezervării Dvs. veti primi toate documentele de calatorie necesare prin e-mail.
    • Suport profesional si politicos fiecarui client

      Va garantam suport individual pentru fiecare, managerii profesionisti si politicosi stiu exact cum sa multumeasca orice client.
    • Documentele noastre

         Agentie acreditata IATA
         ANAT Moldova
    • Alatura-te echipei noastre de clienti fideli!

  • Posturi vacante

    - Experienta în domeniu 
    - Cunoașterea limbilor romana/rusa/engleza
    - Cunoașterea calculatorului la nivel de utilizator 
    (Office, Internet)
    - Persoana sociabila, punctuala
    - Studii superioare de specialitate sau certificat în turism;

    Celor interesați, rugam sa transmiteți CV-ul cu foto la email: [email protected]