Asigurare în Moldova

Cine se poate asigura?
Prin asigurările medicale de călătorie pot fi asigurați toţi cetăţenii rezidenţi ai Republicii Moldova, cit și cetățenii străini care au sau nu viză de reşedinţă în Republica Moldova. Unica condiție pentu cetățenii străini este că polița medicală pentru călătorii în străinătate eliberată în RM, nu va fi valabilă în țara lor de origine.

 

Cum cumpăr o asigurare?
Poţi comanda o asigurare medicală de călătorie la filiala AERLUX, pe care o poţi achita în numerar, prin virament bancar, sau  prin intermediul cardului bancar.

 

Cum funcţionează asigurarea de călătorie?
Asigurările medicale de călătorie în străinătate intră în vigoare la data începerii perioadei asigurate în momentul părăsirii teritoriului RM şi se termină la ora 23:59 a ultimei zile din perioada asigurată, în momentul reintrării pe teritoriul RM. În cazul întreruperii călătoriei în străinătate, perioada rămasă "neconsumată" nu poate fi reportată sau restituită.

Asigurarea este valabilă numai pe teritoriul asigurat, astfel:
o singură ţară din Europa;
Europa - asigurarea acoperă toate țările din Europa, cu excepţia Republicii Moldova;
Zona Schengen – țările membre ale zonei Schengen;
Țările CSI – țările din teritoriul post sovietic;
Toate ţările lumii - asigurarea ta este valabilă oriunde în lume;
În cazul în care pe perioada unei călătorii o să vizitați și Europa, și zona CSI, atunci să cunoașteți faptul că procurînd o asigurare pentru zona Europei, prețul achitat pentru aceasta acoperă și zona țărilor CSI. În acest caz NU sunteți nevoit să procurați două polițe de asigurare pentru două zone diferite.

Asigurarea nu este valabilă pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul cetăţenilor străini care se află pe teritoriul RM, asigurarea nu este valabilă nici pe teritoriul ţării cărei sunt cetăţeni.

Asigurarea nu este valabilă în cazul evenimentelor generate în urma acţiunilor de terorism, conflictelor armate, grevelor, loviturilor de stat, demonstraţiilor, revolte, revoluţiilor sau războaielor civile.

Asigurare Asigurare medicală în Moldova 1€

Asigurare medicală în Moldova

1 € 1 Nopți: BB