ALTE CONDITII

 • Conditii Bilete De Avion

  Rezervarea biletelor de avion se poate face online, direct pe site-ul www.aerlux.md sau prin intermediul Call Center-ului. Orice rezervare efectuata pe site sau telefonic prin call center, se supune acceptarii prezentelor termeni si conditii si conditiilor speciale impuse de companiile aeriene si care va sunt prezentate in email-ul de confirmare a a rezervarii sau telefonic, de catre consultantii nostril.

  Pentru anumite zboruri (low cost, combinatii de companii aeriene de linie si low cost, alte combinatii de zboruri), rezervarile nu se pot confirma pe site, de aceea solicitarea Dvs. va consta intr-o cerere de rezervare care va fi procesata ulterior de catre consultantii aerlux.md. Acestia va vor comunica disponibilitatea locurilor si tariful biletelor care se pot confirma.

  Pentru emiterea biletelor de avion, este necesara plata efectuarii acestora. Aerlux.md Vă pune la dispozitie o multitudine de modalitati de plata, in functie de conditiile impuse de fiecare companie in parte.

  In momentul efectuarii rezervarii, vi se vor comunica termenele de plata puse la dispozitie de companiile aeriene. Aceste informatii le veti gasi disponibile pe pagina si in email-ul de confirmare a rezervarii. Daca plata nu este efectuata in intervalul comunicat, compania aeriana isi rezerva dreptul de a anula biletele automat.

  Pentru biletele low cost, nu se pot efectua rezervari fara ca plata sa fie inregistrata in conturile aerlux.md, prin urmare noi nu garantăm rezervarea locurilor si a tarifelor comunicate in momentul cererii de rezervare. Acestea vor fi garantate doar dupa ce plata este efectuata si biletele sunt emise.

   

  Anulari/Modificari

  In cazul in care doriti anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achizitionat (si Furnizorul de Servicii Turistice permite acest lucru), este responsabilitatea dvs. de a informa in scris sau telefonic Aerlux.md despre intentiile dvs. In anumite cazuri, este posibil sa nu puteti anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni.

  Aerlux.md sau Furnizorul de Servicii Turistice accepta toate formele de cereri scrise. Aerlux.md sau Furnizorul de Servicii Turistice nu pot anula / modifica serviciul turistic inainte de a primi cererea dvs. ferma. Puteti anula rezervarea dvs. prin intermediul Site-ului in concordanta cu termenii si conditiile Furnizorului de Servicii Turistice.

  In eventualitatea modificarii unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), Aerlux.md isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. Aceste taxe difera fata de taxele impuse direct de catre Furnizorul de Servicii Turistice sau Companii Aeriene.

  In caz de forta majora si nu numai, compania aeriana poate anula sau intarzia zborul, precum si sa anuleze rezervarea fara a notifica in prealabil Pasagerul, urmand ca banii sa ii fie restituiti pasagerului sau sa i se propuna noi variante de zbor. In toate aceste cazuri, pasagerul fie va fi informat direct de compania aeriana, fie de catre reprezentatii Aerlux.md.

   

  Bagaje

  Fiecare companie aeriana are propriile reguli de transport a bagajelor. Aceste informatii va sunt prezentate pe site, in timpul procesului de rezervare sau de catre consultantii Aerlux.md, telefonic.

  Pentru unele companii aeriene, bagajul de mana si/sau cala este inclus in tariful comunicat pe site. Pentru companiile low cost si pentru unele companii de linie, bagajele sunt taxate separat fata de pretul biletelor si aceste informatii va vor fi furnizate in timpul procesului de rezervare. Bagajele pot fi achizitionate in momentul efectuarii rezervarii sau ulterior emiterii biletelor de avion, dar nu mai tarziu de efectuarea check-in-ului.

  Fiecare companie aeriana are dimensiuni diferite (nr. de kilograme sau lungime/latime/inaltime) pentru bagajele de mana sau de cala. In cazul in care nu va incadrati in aceste dimensiuni, compania aeriana are dreptul de a va taxa suplimentar.

   

  Check-in

  Check-in-ul la aeroport poate fi efectuat atat pentru companiile de linie cat si pentru cele low cost, insa pentru cele low cost se plateste o taxa suplimentara. Pentru a evita achitarea unei taxe suplimentare, Aerlux.md va recomanda sa efectuati check-in-ul online. Informatiile despre efectuarea check-in-ului online va vor fi comunicate de agentii Aerlux.md in momentul efectuarii rezervarii.

   

  Campanii de bonusuri/discount bilete de avion Aerlux.md

  Aerlux.md isi rezerva dreptul de a derula, in paralel, mai multe campanii de bonusuri/discounturi la ofertele de bilete de avion, discounturile nefiind obligatoriu a fi aplicate la toate rezervarile de bilete de avion. Discounturile sunt stabilite in functie de campaniile de marketing derulate de Aerlux.md.

  Discounturile sau cupoanele de reduceri nu se pot cumula cu alte campanii de discount sau cupoane de reduceri si se aplica doar conform regulilor fiecarei campanii de discount in parte.

  Discounturile sau cupoanele de reduceri nu se aplica si clientilor care fac rezervari in urma cautarilor de bilete de avion efectuate pe site-uri de comparatii.

 • Conditii pachete turistice si oferte de tip city tour/city vacation

  Fiind vorba despre o vacanta de weekend sau pentru un weekend prelungit, SC.”AERLUX” SRL pune la dispozitia clientilor sai o modalitate foarte comoda de a-si personaliza vacanta. De regula, o oferta de tip city tour/city vacation oferita pe www.aerlux.md este formata din urmatoarele servicii turistice: transport, cazare, asigurare medicala. Oferta este variata, pentru orice destinatie solicitata de client.

  Pentru pachetele turistice, tarifele de pe site sunt informative si se pot modifica oricind.

  In scop de marketing si pentru a reduce din timpul de cautare separat al serviciilor turistice incluse intr-un city tour/city vacation, www.aerlux.md ofera clientilor sai posibilitatea de a vizualiza aceste servicii prezentate intr-un singur pachet-oferta. Serviciile incluse intr-un city break pot fi achizitionate separat, fiind vorba de aceleasi servicii prezentate in oferta de pe site sau clientii pot solicita o oferta personalizata si in acest caz, serviciile turistice pot fi diferite de cele promovate pe site.

  Pachetul de documente poate fi primit de client direct pe e-mail, inclusiv voucherul touristic, sau la sediul oficiilor SC.”AERLUX” S.R.L., dupa achitarea integral a serviciilor turistice.

  Termenii si conditiile rezervarii difera in functie de fiecare produs turistic inclus in oferta de tip city tour si acestea depind de regulile impuse de partenerii furnizori de servicii turistice cu care colaboreaza www.aerlux.md. Mentionam ca rezervarile se vor face in functie de disponibilitatea acestora la partenerii www.aerlux.md si in functie de termenii si conditiile companiei, mentionate pe site-ul www.aerlux.md sau de catre operatorii nostri pentru fiecare serviciu ales in parte.

  SC.”AERLUX” SRL nu-si asuma nici o responsabilitate pentru produsele si serviciile turistice oferite de Furnizorii de Servicii Turistice (cum sunt: liniile aeriene, hoteluri, companii de inchiriat masini, altii ) si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site.

 • Conditii rezervare hoteluri

  In cazul majoritatii hotelurilor, ora normala de check-in este 14:00, iar check-out-ul se face pana la ora 11:00. Atentie! Aceste ore pot diferi de la un hotel la altul. Va rugam sa verificati aceste informatii pe voucher sau sa consultati agentii Aerlux.md

  In cazul in care sositi la hotel dupa ora de check-in indicata mai sus, camerele Dvs sunt retinute pana la ora 18:00 (ora locala) din data sosirii. Daca sositi la hotel dupa aceasta ora, va rugam sa specificati in rezervare (daca exista camp de observatii) sau sa ne aduceti la cunostinta de aceasta posibilitate, precizand si ora de sosire estimata. In cazul in care hotelul nu este instiintat de acest lucru, are dreptul de a revinde camerele.

  Legenda camera:

  1) Camera single – contine un singur pat pentru o persoana;

  2) Camera dubla – contine un pat dublu pentru 2 persoane;

  3) Camera twin – contine 2 paturi de o persoana;

  4) Camera dubla/twin in regim de single – contine un pat dublu pentru o persoana;

  5) Camera tripla – contine 3 paturi de cate o persoana sau un pat dublu pentru 2 persoane si un pat suplimentar pentru 1 persoana;

  6) Camera quadrupla – contine fie 2 paturi duble, fiecare pentru 2 persoane, fie 4 paturi separate de 1 persoana, fie 1 pat dublu pentru 2 persoane si 2 paturi suplimentare de 1 persoana;

  7) Camera twin/dubla plus copil – contine fie 2 paturi separate sau un pat dublu plus 1 pat suplimentar pentru copil, in functie de varsta indicate in rezervare. In unele cazuri, in functie de varsta, copilul imparte acelasi pat cu parintii. In cazul in care doriti pat explicit pentru copil, va sugeram sa efectuati cautarea doar pentru adulti, considerand copilul adult.

  Copiii pana la virsta de 2 ani sunt considerati infanti si pentru a obtine un baby-cot pentru acestia, este necesara o confirmare din partea hotelului. Va rugam sa specificati daca doriti baby-cot in campul de observatii din rezervare (in cazul in care acesta exista) sau sa ne comunicati pe email, imediat dupa finalizarea rezervarii.

  Alocarea camerelor catre turisti este facută de catre unitatea de cazare (cu exceptia cazurilor in care este rezervata si achitata dinainte o anumita camera).

  In cazul in care aonorrea rezervarii nu este posibila (din motive bine intemeiate), www.aerlux.md este obligata sa va ofere cazare intr-o alta unitate hoteliera, de aceeasi categorie sau superioara. In acest caz, turistul este obligat sa accepte una dintre alternative. In cazul evenimentelor speciale (targuri, expozitii, congrese, evenimente sportive, religioase sau politice, Sarbatori de peste an etc) rezervarile pot avea termeni si conditii speciale (numar minim de nopti, tarife mai mari, politica de anulare sau modificare a rezervarii speciala, termeni de plata etc).

  Plata rezervărilor trebuie făcută în conformitate cu termenii si conditiile precizate in momentul efectuarii rezervarii. Nerespectarea acestora atrage dupa sine anularea rezervării.

   

  Campanii de discount hoteluri Aerlux.md

  www.aerlux.md isi rezerva dreptul de a derula, in paralel, mai multe campanii de discounturi la ofertele de hotel, discounturile nefiind obligatoriu a fi aplicate la toate hotelurile. Discounturile sunt stabilite in functie de furnizorul de hoteluri si de politica de reduceri a www.aerlux.md.

  Modul de calcul al ofertelor este urmatorul: tariful primit de la provider (pretul taiat) poate fi discountat cu pana la 15%. Astfel, clientii care rezerva de la www.aerlux.md doar cazarea pot beneficia de reduceri la o serie de hoteluri din baza noastra de date (procentul reducerii poate fi diferit pentru fiecare hotel in parte, in functie de locatie, categorie, provider etc).

  Pentru clientii care au achizitionat bilete de avion si doresc si cazare, acestia beneficiaza de un discount la toate hotelurile din oferta noastra, cu exceptia hotelurilor din alta baza de date. Tariful discountat se calculeaza astfel: tariful primit de la provider (pretul taiat) minus discount-ul.

  Conditii de anulare si modificare a rezervarii:

  In functie de politica de anulare a rezervarii, anularea poate fi facuta direct de catre turist folosind link-ul de la rubrica “Politica de anulare si modificare” din email-ul de confirmare a rezervarii sau cererea de anulare trebuie facuta in scris, catre www.aerlux.md. Cererea scrisa trebuie facuta de catre titularul rezervarii, de Luni pana Vineri intre orele 9-18, prin email, fax sau posta.

  Politica de anulare aplicata fiecarei rezervari depinde de tipul de serviciu, de furnizorul de servicii turistice, de data de calatorie sau de alti factori indicati de Furnizorul de Servicii Turistice. Politica de anulare va fi precizata in momentul efectuarii rezervarii, pe pagina cu detaliile rezervarii, in pagina de confirmare si in email-ul de confirmare a rezervarii.

  Atentie: va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile anularii inainte de confirmarea rezervarii. Daca nu sunteti de acord cu politica de anulare impusa, rezervarea nu poate fi confirmata.